CICISTRIGULA!

Az Anton zenekar felháborítóan együgyű pillanatainak krónikája

telj be vele

2011.07.30. 12:48 - dánijel

azt álmodtam, hogy fent vagyok vele. finnországban. furcsa a meg nem nevezés. bárkire gondolhatunk. gondoljunk jim morrisonra. vagy arra a srácra, aki olyan lágy hangon énekli a promenade-ot a kiállítás képeinek emerson lake and palmer féle feldolgozásában. lézerhangok törik szét a képet. egy pillanatig úgy gondolom, nem is szabad ilyesmit, mert árgus szemek lesik becsmérlőn minden lépésemet. lessék csak! másodjára is ódon a kastély. odafent voltam tehát megint. a steril lakótelep, ami a nyugati parton húzódott, egy furcsa, dunadüllőre hajazó környezetbe ágyazva szakadt le a partszakasztól. magas fakerítés választotta el mindattól, ami a valódi északot jelentette. én a panelházak mellett álltam, de láttam a rést a kerítés fokai közt. ő is ott volt. ha nem várt rám, a helyzet hozta így. ismét békesség költözött a szívembe.

<súlyos sorok törlése hasítja ketté az éjszaka seggébe markoló Hammond-orgona szólóját>

írogatunk valami újat.

nagyon tetszik.

formabontó szóló

2011.07.21. 12:55 - dánijel

a mai poszt több értelemben is eltér majd a megszokott standard agymenéstől. leginkább azért, mert idáig összesen egyszer került sor hasonlóra. egyetlen egyszer, de nincs mit tenni, hisz az oroszlánok előbb-utóbb meghalnak a szavannákon. lelkük felszáll a csillagok közé, testükből viszont fű növekszik, és az antilop - mint azt tudjuk - megeszi a füvet.. az antilopot meg az oroszlán.

szóval az élet nem áll meg, és az örök körforgásban néha elhullik egy oroszlán.

giccses felvezetés off

ezeréves történet, tulajdonképp már koncerten is bejelentettük, de nincs az a(z) kurvaisten, hogy ne emlékezzek meg erről a blogon is:

Pfalzgráf Tamás, a zenekar (és a világ) legidősebb embere, az ember, kinek orra a sok pofára eséstől oly' nagy (és nem azért, mert ősei száraz lábbal keltek át a vörös-tengeren), az ember, ki oly' sok szögesléccel fenyegetett már, hogy a kurvaöreganyánk is beleőszülne, az ember, kinek sdoahuioh

szóval Pfalzi, kilépvén a zenekarból, elhagyja köreinket, és elfoglalja helyét Csiszi mellett az örök rákenrólmezők színpadán, ahol véget nem érő dzsemmelésbe kezdenek.

persze rage against the machine-t ott is illetlenség játszani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ugyanitt szeretnék neki Boldog Születésnapot kívánni az Anton zenekar nevében. Ajándék már nincs, mert az csak a tagoknak jár <kajánvigyor>

 

2011.07.12. 12:09 - dánijel

hatalmas tömeg előtt játszunk egy kör alakú színpadon. fel vagyunk készülve mindenre. a beállás pillanatában még amolyan össze-vissza katyvasz rendeződik át kisvártatva egy harmonikus egésszé, megtörve az addig oly' meghatározó kakofóniát. kellemes trombitaszólam harsan fel, felkeltve a hangosító érdeklődését is. most még a kábelek rendezgetésével foglalatoskodik, de hamarosan odajön hozzánk, mi pedig a lehetőséggel élve megkérjük, hogy képességeihez mérten igyekezzék rögzíteni a sávokat, hogy kiadhassuk a koncert DVD-t. kevés számot játszunk, ez pedig kicsit zavar minket, hiszen a tömeg ennél talán többet is be tudna fogadni. ennyi ember előtt még nem zenéltünk. kicsit úgy érzem magam, mint azok a félceleb-félzenész popsztárok, akik sikító 16 éves lányokat céloznak meg a zenéjükkel, és vidéki plázákban lépnek fel hatalmas rajongótábor előtt. persze ez nem pláza, hanem egy rockfesztivál, viszont tényleg mindenki 16 éves. üvöltök a mikrofonba, amiből a hangom egész másképp szól, mint próbákon. ilyenkor mindig eszembe jut, hogy egy jó mikrofon csodákra képes. nem emlékszem rá, mióta megy a koncert. akkor eszmélek fel, mikor a kritikus pillanatban mögöttem nem hallatszik többé a dob. a szimulákrum szól épp, én a verze közepén vagyok. de nincs dob! olivér kényelmesen ül egy emelvény tetején a dobcucca mögött, valamit keresgél talán. mire eszembe jut üvölteni a zene már teljesen szét van csúszva. valószínűleg elértünk a második verzéhez, de már a gitárok sem szólnak ritmus hiányában. minden áll.

"legalább egy lábcint adj!" - könyörögtem. olivér tehetetlennek tűnik. hiába nézem, nem tudom kivenni, pontosan mi az, ami miatt képtelen a játékra. talán nem is a dob mögött ül. talán polipcsápok szorítják a testéhez a végtagjait, képtelenné téve őt a dobolásra. talán nincs kedve.

indokolatlan szünet. a tömeg még lelkes, bár egyesek már idegesen toporognak. olyan ez, mint az áramszünet a manu chao koncerten. vagy a kornon? mindenki ránk vár. csalódott vagyok. felébredek.

álomkoncert vol. 2

hamarosan megyünk Hegyaljára. utána számcsinálás, betanítás, betanulás. ja de még azt se írtam, hogy miért.

a humor pillanata

2011.07.09. 21:22 - dánijel

..szóval öcsémmel napszemüvegeket próbálok a teszkóban, és amikor már a leghülyébb színűeket mustráltam, kiszúrtam az idei nyár favoritját: a kéket. öcsém foghegyről veti oda, hogy szerinte rossz választás, bár alapvetően pont olyan, mint az Anton. Meg kell magyarázni róla, hogy miért jó.

itt nevettem fel hangosan.

aztán megvettem a kéket.

voltunk Pécsett a Rockmaratonon. Zenéltünk egy teli sörsátornak, ahol mogorva rockerek próbálták felvenni az első sörük mellett az aznapi ritmust. Érdekes élmény volt. Úgy érzem, hogy tök jót tesz a sok koncertezés a színpadképünknek, bár alapvetően még a mai napig lehangol, ha nem hallom magam. Ki a fasz tud az ilyesminek örülni. Szóval még van hová. Mindig van.

Meg aztán folytatom az alkoholmaratont, amit a Hegyalja Fesztivál fog betetőzni, így az agysejtjeim már most igyekeznek beszari patkányként menekülni a süllyedő hajóról, mielőtt én magam gyilkolom meg őket. Az ilyen pillanatok viszont nagyon jót tesznek a bennem lakozó trubadúrnak. Mindenféle dalszövegeket írok. már megint.
 

Csehország

2011.07.06. 20:07 - dánijel

Mint ahogy azt már korábbi "csehül állunk" c. posztunkból is kideríthettétek, nemrégiben meghívást kaptunk a cseh Rock For People fesztiválra - tegnap voltunk.

Érdekes esemény volt, leginkább mert röpke 24 óra alatt megoldottuk a lejutást, a performanszot és a hazatérést is. Időközben természetesen nem kizárt, hogy elképesztően lefáradtunk, de ilyesmiben talán izgalmasabb lenne a sofőrök véleményét meghallgatni.

Biztos, ami biztos alapon, a koncert napja előtt még próbáltunk egyet, ami azzal járt, hogy késő este zuhantam be kis kúriám küszöbén. Igyekeztem magam kipihenni, de dolgoznom is kellett, ráadásul a hajnali 3-as kelés sem játszott közre a csipkerózsikát megszégyenítő beauty sleep tervszerű kivitelezésében. egyszómintszáz; egy darab órát tudtam aludni és kurva álmos is voltam. Szokásos másfél órás BKV-n döcögést követően kiértem a próbateremhez, ahova kis késéssel befutott a két autó is. Bepakolás. Indulás. Rákenról.

Az odaút során két említésre méltó dolgot szeretnék feltétlen kiemelni.
Sikerrel kifejlesztettem azt az alvási technikát, melynek köszönhetően nem kell a középső ülésen  szorongva, a nyakamon egyensúlyoznom a fejemet, viszont egyik hülye zenekartársam vállára se kell ráborulnom, akik igényesen közrefogtak.
A másik az elképesztően sok tetem! Amint átléptük a cseh határt, egymást követték az utakon a nagyobbnál nagyobb húspacák. Pocoktól a nyúlon át a rókáig itt - feltehetőleg - mindenféle volt. Olivérrel még játékot is kitaláltunk a jóöreg "hopp kutya" elvén (és ez a játék nem a rubik kockázás volt, hanem a "hopp tetem").

Leérvén a kisvárosba, aminek azóta sem tudom a nevét, de valószínű, hogy hasonlít a hrvadek hralovicére (valami ilyesmi él az emlékezetemben), kis kitérővel ugyan, de megtaláltuk a fesztivált. Begyűjtöttük az elképesztően fos színű VIP karszalagokat, leparkoltunk az elképesztő VIP parkolóba, majd bementünk az elképesztően csak VIP személyek számára látogatható produkciós irodába, ahol összeszedtük a pénzünket a.k.a. a gááázsit. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezek a csehek ijesztően nem beszélik az angolt. A fizetség átvétele során olyan activity szkillek bontakoztak ki a Fongiban a végére, ami bármelyik félunalmas családi összejövetelen előnyére válik majd, innentől örökké. Zsebre pakolván a pénzt megtekintettük a rendezvényt is.

Alapvetően nem kell egy nagy rendezvényre gondolni. Illetve nyilván kell, de semmiképp sem a Szigetnek kell a szemünk előtt lebegnie, mikor azt mondom, hogy ez a legnagyobb cseh rockfesztivál. Valahová a Hegyalja környékére lőttük be a srácokkal a rendezvényt. 5 színpaddal dolgoztak, ebből kettőn futottak le a nagy nemzetközi, illetve közepesen nagy cseh előadók, a másik három színpadból pedig kettőre emlékszem összesen, de ez bizonyára az én hibám. A mi színpadunk a Showcase volt, ahol a feszt utsó napján magyar előadók léptek fel az interkulturális kulturálatlankodás jegyében. És itt ugrik a majom a vízbe, s egyúttal nyer értelmet a tény, hogy a Rock For People egy reptéren található. A Showcase színpad egy ősréginek tűnő betonhangárban volt felállítva! Meglehetősen jó hangulata volt a helynek, így mi is kedves mosollyal vágtunk bele a napba.

Kezdetként lepacsiztunk mindenkivel, majd behajtottuk a minket megillető furcsa kuponokat, amikről kis szerencsétlenkedés után kiderítettük, hogy mire lehet beváltani. Ezt a beváltás követte. Vettünk gyorsan sört, majd belapátoltunk egy-egy adaggal az elképesztően helyi VIP kajából, amit az elképesztően exkluzív VIP sátorban kínáltak fel,  műanyag tányéron. Eközben a magyar bandák már javában zúztak, szép kis tömegeket megmozdítva. Mi ekkortájt ébredtünk rá, hogy mégsem vagyunk a szerencse gyermekei a főműsoridős 8 órás kezdésünkkel, hiszen amíg a nagyszínpad környékére kora délután a kutya se ténfereg oda szarni egyet, addig estefelé már értelemszerűen a fél világ ott tolong. Szóval a délutáni idősáv nyert a Showcase színpadnál, hiszen a félig másnapos cseh közönség nagyon szívesen akklimatizálódott egy hűs hangárban, a nap első söreit kortyolgatva, miközben hangulatos zene szólt.

Mire sorra kerültünk, már csak a legkeményebb cseh-hungarista arcok maradtak a hangárban, de nekünk nem okozott gondot őket is feltüzelni. Szétpakoltunk két kamerát a színpadon, egy harmadikat pedig Tamás nővérére bíztunk, aki a közönség soraiból filmezte a koncertet, így összességében jóféle vizuális anyagot halmoztunk fel.

A lényeghez érve fogyott el a bennem lakozó grafománia.

Ellőttük a puskaport mindenesetre. Ilyen nagy színpadon még nem volt szerencsénk játszani, viszont nem érzem úgy, hogy megszeppentünk volna. Lendületesen berohangáltuk az egészet, és jó bulit csaptunk azoknak, akik voltak elég kitartóak, hogy megvárjanak minket. Itt említeném meg, hogy külön köszönetet érdemel az a 4-5 cseh kislány, akik annak ellenére is igyekeztek végigugrálni a koncertet az első sorban, hogy néha teljesen összezavartuk őket egy-két 7/8 váltással. Kaptunk nem egy pozitív visszajelzést, és jóféle tapsot is, ami minden formájában öröm a fülnek. Elképesztően jó volt egy ilyen helyen is bulizni.

Hamarosan jönnek felvételek is - ha minden jól alakul. Digitalizálunk, vágunk, ügyködünk és akkor remélhetőleg kijut a világba az első hivatalos Anton koncertanyag is.

Holnap zúzunk tovább, ezúttal Pécsre, a Rockmaraton fesztiválra, ahol a délelőtti idősávban csinálunk rákenrólt és metált, hogy a végén mi lehessünk az az egy, aki mindent visz. Érdemes velünk tartani, blogot olvasni, tagokat bálványozni, mert ennél már csak királyabbak leszünk. percről percre.

Félhivatalos Anton klipprömier

2011.07.01. 15:20 - rocsok

Íme az első csodával határos, féligigazi, félhivatalos, ám nagyon őszinte és kedves zenekari vizuális gyönyör tőlünk, nektek. Fogyasszátok felelősséggel!

 

süti beállítások módosítása